Termék részletekMinimál stílusú bútorok

Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok
  • Minimál stílusú bútorok

Termék kosárba helyezése
Cikkszám
ildare_340183
Megosztom
Funkciók
A termék tulajdonságai

A lehető legegyszerűbb formákból, színekből építkező bútorok. Annak ellenére, hogy a minimalista művészeti stílust elsősorban észak Amerikához, az 1960- as, 1970- es évekhez kötik, számos olasz dizájner tervezett már a stílusnak teljes mértékben megfelelő bútorokat az 1950- es években. Pierre Cardin, olasz származású, francia divattervező munkái például rendkívül jellemzőek a stílusra.

 

A második világháború után a formatervezés önálló szellemi termékké vált, találkozhatunk olasz dizájnerek által tervezett koreai autókkal, amin a teljesség kedvéért amerikai autómárka logója jelez. 

 

Sokkal korábbi bútorstílusokon megjelentek a formai egyszerűsítés törekvései, a maga korában a biedermeier stílusában készített bútorok is minimalistának hatottak. Közvetlen szellemi előzményei a minimalista bútorokon a bauhaus művészeti stílusnak megfigyelhetőek. 

 

A természet alkotta, organikus formák, azok stilizált megjelenítése teljes mértékben kizárt. Minimál stílusú házakat gyakran építenek városokon kívül, ahol hatalmas üvegablakok keretezik a természetes környezetet, messzebről nézve az emberi alkotást keretezi a környezet.

 

A bútorok kis térben zsúfolttá válnak, nagy, homogén hátteret igényelnek, hogy érvényesülhessenek, ezért a luxus, exluzivitás szimbólumai is, mert az ilyen, hatalmas lakóterek kialakítását csak kevesen engedhetik meg maguknak.

 

A teljesen egyszerű vonalú bútorok általában a lehető legkorszerűbb gyártástechnológiával, műszaki igényességgel készülnek, sok esetben bravúros műszaki megoldásokkal építhetőek csak össze. A formai egyszerűsítés olyan hangsúlyos, hogy a felhasznált alapanyagok legfeljebb színeikkel, felületük struktúrájukkal járulhatnak hozzá az összképhez, az üveg, különböző fémek, egyszerű rajzolatú faanyagok használata jellemző.

 

A napjainkban is élő stílus szerint nem tömegesen, de építenek házakat, rendeznek be lakásokat hazánban is. Lehetséges, hogy a jövőben még radikálisan redukáltabb formák irányába tolódnak el bútorformák, de valószínű, ahogy a rokokó tulburjánzó kacskaringói lassan, de eltűntek, úgy a max. egyenes kör kombináció formatervek is eltávolodnak tőlünk idővel.

 

- minimal art >>>

Kiegészítő termékek
Kádtartó, gerendabútor
140 000 Ft + ÁFA (177 800 Ft)
 Natúr fa asztallap
80 000 Ft + ÁFA (101 600 Ft)
Rönk ülőke
14 000 Ft + ÁFA (17 780 Ft)

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!