Termék részletekBiedermeier stílusú antik bútorok

Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok
  • Biedermeier stílusú antik bútorok

Termék kosárba helyezése
Cikkszám
ildare_130038
Megosztom
Funkciók
A termék tulajdonságai

A polgári törekvéseket megfogalmazó művészeti stílus a biedermeier. Jellemzően Németországban, a Monarchiában volt a legnagyobb hatása, történészek a térségben 1815 - 1848 között átmeneti művészeti stílusként tartják számon. 

 

A bútorépítésben a korábbi (barokk, rokokó, romantikus...) stílusokhoz képest radikális változásokat hozott egyszerű vonalvezetéssel, alapanyag- választással. A kor bútorstílusait leginkább meghatározó Franciaországban a biedermeiert megelőző directoire bútorain figyelhetőek meg a barokkhoz képest olyan formai egyszerűsítések, amiket a biedermeier kiteljesített.

 

A biedermeier stílusú bútorok alapvető jellemzője, hogy minimális, de hangsúlyos díszítő elemek mellett egyszerű, de harmonikusan rendezett geometriai formákra épít, kiemeli a fa természetes rajzolatának színének szépségét. Tölgy, fenyő alapokra ragasztott diófa, cseresznye, körte, jávor, topolya, diógyökér, világos alapszínt adó nyír, topolya (csomoros nyár) furnérok tükrös- szimmetrikus elrendezése egyszerű, meghatározó. A világos alapú bútorokon sokszor egyszerű, de anyagukban nemes ébenfából készítettek oszlopokat.

 

A biedermeier korát követő historizáló, neo-.... stílusok követték, alapgondolatukban fordulattal. A lassan feledésbe merülő bútorstílus 1873 évben került újra a köztudatba, amikor a bécsi világkiállítás sok termét biedermeier stílusú bútorokkal rendezték be. Stílbútorok alig készültek ilyen stílusban, de napjainkig az eredeti, jó állapotú bútorok rendkívül keresettek szinte az egész világon. Bútorokat összehasonlítva bizonyos, hogy bútorépítési szellemi öröksége az art deco, bauhaus, minimal stílusokban tovább él.

 

A biedermeier bútorok formavilága, egyszerűségre való törekvése megfigyelhető a népi bútorokon, szakmai zsargonnal "paraszt- bieder"- nek nevezik azokat a bútorokat, amik a biedermeier bútorok stíluselemet felhasználják, műszaki megoldásaiban, alapanyagaiban viszont szerényebbek. Ezek a bútorok kevés kivétellel tömör fenyőfából készültek, egyes változatait pedig gumihengeres festéssel nemesebb fákat utánzó festéssel készítették. Ezek a bútorok már az 1920- as évektől megjelentek, többségük amelyek manapság előkerülnek XIX. század második, XX. század első feléből származnak.

 

- biedermeier stílusú bútorok >>>

 

- bécsi biedermeier bútorok >>>

.

biedermeier bútor

        Bécsi biedermeier bútorok →

.

skandináv klasszicista antik bútorok

        Skandináv klasszicista bútorok →

.


Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!