Termék részletekTalajtakaró fa apríték

Talajtakaró fa apríték
  • Talajtakaró fa apríték
  • Talajtakaró fa apríték

Tulajdonságok kiválasztása
Cikkszám
unas_936673
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
0 zsák
Rövid leírás a termékről

- gyomtalanítás

- talajjavítás

- dekoráció

- kerti út

.

Megszünteti a gyomosodást, elősegíti, hogy a talaj ne száradjon ki olyan könnyen. Nem tartalmaz kérget, kizárólag akác fa aprítékból készült. Hosszú élettartamú, a telített fenyő élettartamát is többszörösen meghaladja környezetre káros kezelőanyagok nélkül is. Hosszan megtartja a színét és állagát. Többféle színnek köszönhetően különböző grafikák elkészítésére is van lehetőség. Szellőzős rachel- zsákba csomagolva, így nem fülled be, tovább tárolható. Akác fából, hazánk legtartósabb fájából készül.

.

A termék tulajdonságai
Nagyobb tétel esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

A talajtakaró mulcs használatával esztétikusabbá, szemet gyönyörködtetőbbé tehetjük kertünket. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy segít megőrizni a talajban lévő nedvességet növényeink számára és kordában tartja a gyomokat. Kiküszöböli a talaj hőmérsékletének szélsőséges ingadozását és szerves anyagokkal járul hozzá a minél kedvezőbb talajösszetételhez. Szakemberek szerint ideális esetben a kerti talaj 6%-át képezi szerves anyag, mely segít megőrizni a talaj víz- és légáteresztő képességét és ezáltal biztosítja a tápanyagok eljutását a növények gyökereihez. A mulcsot a talaj felszínére kell kijuttatni, felújítása nem okoz különösebb gondot. Virágágyásokhoz a 3-5 cm vastag rétegben elhelyezett fekete színű, keményfából készült mulcs ajánlott. Szórjunk az évelők és az egyéves növények alá és köré mulcsot.
Azokon a területeken, ahol a földből kibújó hajtásokra számítunk, vékonyabb legyen a mulcsréteg. Ne "fojtsuk" meg a növényt azzal sem, hogy közvetlenül a gyökérnyak köré vulkánszerűen mulcsot halmozunk. Körültekintően kell alkalmazni a mulcsot azoknál a hagymás növényeknél, amelyek levélzete még nem fejlődött ki, illetve a virágzás után már elszáradt. Esetleg használjunk eltérő színű talajtakarót. Vendégeink többsége nem fogja észrevenni a mulcs kijuttatásában mutatkozó különbséget, mi viszont ősszel is tudni fogjuk, hol is vannak a hagymáink. A mulcs kihelyezése előtt a talajt porózus (tehát vízáteresztő) fóliával is takarhatjuk. A mulcs kerti utak kialakítására is alkalmas. Az akác fából készült kerti út környezetbarát és barátságos hangulatot teremt.


Kiegészítő termékek
Fa komposztáló láda
6 000 Ft + ÁFA (7 620 Ft)
Komposztáló keret
6 000 Ft + ÁFA (7 620 Ft)
Hasonló termékek
Akác kéreg mulcs
1 000 Ft + ÁFA (1 270 Ft)

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!