Termék részletekVörösfenyő kerítésdeszka -

Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -
  • Vörösfenyő kerítésdeszka -

Tulajdonságok kiválasztása
Cikkszám
unas_685408
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
0 fm
Tömeg
3 kg/fm
Rövid leírás a termékről

A vörösfenyő kemény és tartós fa, kerítések építéséhez kiváló választás!

A termék tulajdonságai

16 - 24 cm széles, 21 mm vastag kerítéselemek vörösfenyő fából. Az elemek lapjai gyalultak, élei csiszoltak.

A kép a kerítésdeszkából összeszerelt kerítéspanelt mutat be. Kérésre az összeszerelt kerítéspanelre is adunk ajánlatot.

Rendkívüli tartósságáról, forrás Wikipedia

"Gyantajáratokkal átszőtt, vöröses fája nagyon tartós és szilárd; ez a legértékesebb fenyőfa. Nagy gyantatartalmának köszönhetően az időjárás viszontagságait jól tűri, emellett rugalmas, szívós, könnyen hasítható. Fajlagos tömege 650–700 kg/m³. Kiváló épület- és bányafa, szerkezet- és díszítőfa. Régebben főleg vízi építkezéseknél, a bányászatban és tetőszerkezetekhez használták, ma főleg a bútor- és az építőipar keresett alapanyaga. Vasúti talpfának, kerítésoszlopnak, külső nyílászárónak, lépcsőfoknak, padlónak tömegesen használják. Mivel saválló is, a vegyipar számára kádakat, hordókat is készítenek belőle. Szívesen használják a belsőépítészetben és a bútorgyártásban; feldolgozzák furnérnak és fűrészárunak, de megmunkálását nehezítik a kemény és szívós oldalágak. Jól szárad, közepesen repedezik és vetemedik.

A régészek mát több mint 2500 éves vörösfenyő gerendákat és egyéb tárgyakat is találtak; az Altaj vidékéről származó, 500 éves sírmaradványok vörösfenyőből készített fája olyan kemény volt, hogy nem lehetett késsel vágni – ezeket a leleteket Szentpétervárott, az Ermitázsban állították ki.

Az ókori Rómában az amfiteátrumok építésénél is vörösfenyőt használták. A Dunában megtalálták Traianus császár vörösfenyőből épített és csaknem 1700 évig használt hídjának még mindig jó állapotú maradványait. Az észak-olaszországi Velence és az oroszországi Szentpétervár is vörösfenyő oszlopokra épült, és ebből a fából készítették Budapesten az Országház alapját is.

Nem hiába hívják a vörösfenyőt „örök fának”. Oroszországban ezt tartották a hajók építésére legalkalmasabb fának, főleg I. Péter orosz cár idején, amikor az orosz hadiflottát kiépítették. Vörösfenyőből készült a moszkvai Kreml temploma és a Vaszilij Blazsennij székesegyház belső szerkezete. Vörösfenyő borítja a világ egyik legjobb kerékpárpályáját Krilatszkojéban."

.

Kiegészítő termékek
Éger deszka
120 000 Ft + ÁFA (152 400 Ft)
Tölgy kerítésdeszka
3 200 Ft + ÁFA (4 064 Ft)

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!