Termék részletekEmpire stílusú antik bútorok

Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok
  • Empire stílusú antik bútorok

Termék kosárba helyezése
Cikkszám
ildare_647821
Megosztom
Funkciók
A termék tulajdonságai
A klasszicizmus hatására a reneszánsz kort ismétlően a római- görög kultúra értékei váltak meghatározóvá, ami a bútorok formai kialakításán, díszítő elemeik stílusában Franciaországban az empire stílusú bútorokban mutatkozott meg teljességében.

 

A barokk kor hanyatló korszakában megjelent a barokk íves elemeire tovább építkező rokokó és az ókori római- görög kultúra motívumait újra életre keltő directoire (köztársaság stílusa). A köztársaság rövid fennállása idején erősödő polgárság már kerülte a fényűző barokk, cifra rokokó vonalakat, tovább a bútortesteket egyenes vonalakra építették, kevés díszítésüket klasszikus római minták alkották. Bonaparte Napóleon uralkodása idején a directoire stílus egyszerű vonalú bútorait sokkal gazdagabb díszítéssel egészítette ki. A stílus befolyása Franciaországban a legerősebb, de a szövetséges Olaszországban is jelentős volt. Európa további területeire sokkal kevésbé jellemző az empire stílus megjelenése a bútorépítésben, ha mégis találunk korabeli bútort ezeken a területeken díszítettségükben sokkal szerényebbek. Német nyelvterületen az empire időszakában a copf, később a biedermeier jellemző.

 

Ambiciózus uralkodók minden történelmi korban monumentális építkezésekkel igyekeztek hirdetni nagyságukat. Az épületek díszítő motívumai azonnal megjelentek az adott kor bútorain. Az empire stílusú bútorok fáraók korát idéző díszítései Napóleonhoz szorosan kötődnek. A bútorokon az egyiptomi hadjárat után megjelentek a fáraók korának díszítő elemei is.

 

Az egyszerű vonalvezetés, hangsúlyos díszítőelemek kombinációja teszi egyedivé az empire bútorokat. A furnérozott bútorok többsége nemes mahagóniból, ébenfából, kerti dióból topolyából készültek, a díszítések aranyszínűre festett fafaragások, vagy aranyozott bronzból készültek. A fa felületek magasfényű politúrja, az arany ragyogása fejedelmi hangulatot sugároz.

 

directoire antik bútorok

        Directoire antik bútorok →

.

empire bútor

        Empire bútorok →

.

- klasszicista bútorok >>>

 

- empire stílusú bútorok >>>

.

Kiegészítő termékek
Hivatali írnokasztal
180 000 Ft + ÁFA (228 600 Ft)

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!