Új jelszó kérése

Termékajánló

Hírek

2013.09.02 6:42

Termék részletek



Füstölő deszka -

Füstölő deszka -
  • Füstölő deszka -
  • Füstölő deszka -
  • Füstölő deszka -
  • Füstölő deszka -
  • Füstölő deszka -
  • Füstölő deszka -

Termék ára
787 Ft + ÁFA (999 Ft)999
Termék kosárba helyezése
Tulajdonságok kiválasztása
Cikkszám
ildare_215014
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
663 db
Tömeg
800 g/db
Rövid leírás a termékről

Újdonságnak számít a füstölő deszka, amit

hal, zöldség, hús grillezéséhez ajánlunk

 

2 cm vastag, 20 x 30 cm méretű, gyalult éger fa deszka.

.

A termék tulajdonságai
Füstölt lazac filé
Hozzávalók:
1 lazac filé
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1/8-ad csésze barna cukor
1/2 teáskanál só
1 evőkanál víz
Elkészítés:
A filét legalább 4 órára beáztatjuk a sóoldatba ( de legjobb egy éjszakán át benne hagyni). Tiszta vízbe tesszük az égerfa deszka lapot , tegyünk egy nehéz tárgyat a tetejére, hogy elmerüljön.
Melegítsünk elő egy szabadtéri grillsütőt 160-180 °C-ra (előnyös, ha a sütőnek van teteje) Vegyük ki a filét a sós léből, öblítsük le tiszta vízzel és töröljük szárazra. Vegyük ki a deszkát a vízből, helyezzük rá a halat, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal. A deszkát a lazaccal együtt helyezzük óvatosan a grillrácsra és kb. 2 órán át tartsuk egyenletes melegen. Másfél óra elteltével ellenőrizzük a halat tűpróbával . Ha megfelelőnek találjuk, az utolsó 30 percre bőségesen kenjük be a lazacot a barna cukorból és vízből kevert péppel.
Az így elkészített füstölt lazac szaftos marad és az éger fától kitűnő ízt kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kiegészítő termékek
Akác fa húsvágódeszka -
772 Ft + ÁFA (980 Ft)
Tálaló deszka -
945 Ft + ÁFA (1 200 Ft)
Akác fa húsvágódeszka -
945 Ft + ÁFA (1 200 Ft)
Konyhai munkapult -
24 409 Ft + ÁFA (31 000 Ft)
Reggeliző deszka -
512 Ft + ÁFA (650 Ft)

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről