Categories

Notre suggestion

Forum

Nincsenek témák!

Détails sur le produitPlanche de gleditsia

Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia
  • Planche de gleditsia

Prix du produit
3 037 Ft + ÁFA (3 857 Ft)
Ajouter au panier
Numéro d´objet
ildare_873357
Je partage
Fonctions
Poid
12 kg/pièce
Brève description du produit
Planche de gleditsia, épaisse de 26 mm, air-sec, qualité d'ébénisterie.
Attributs de produit

A deszkák 18 - 24 cm szélesek, hosszuk 2,5 méter.

 

Számos faja van az akácnak, melyek két különböző nemzetségbe vannak sorolva (Gleditsia és Robinia), vagy a fentebb említett családba ( gledícsiát angol nyelvterületen vörös akácnak nevezik). A legismertebb példányok az akácfa és a lepényfa. Mindkettő lombhullató, és gyors ütemben nőnek.

 

Gledícsia
A lepényfa (Gleditsia triacanthos) egy másik népszerű és gyakori faj, mely a Gleditsia nemzetségbe tartozik, további 11 fajjal együtt. Észak-Amerika keleti részein őshonos, édes babként és édes akácként is ismerik. Ezek a gyorsan növekedő fák nagyra nőnek, elérhetik akár még a 30 méter magasságot is. Törzsük vastagsága lehet egy méter is. A fényes, zöld levelek hosszúkás alakúak. Kora ősszel a levelek élénksárga színűek lesznek, mielőtt lehullanának.

Az új levelek hamarabb jelennek meg, mint az akácfa esetében. Ennek a fának is vannak tüskéi (3-10 cm hosszúak), melyek lehetnek egyedüliek vagy csoportosak. Amikor elkezdenek nőni, ezek a tüskék zöldek és puhák. Amint jobban kifejlődnek, megkeményednek és vöröses-barna színűek lesznek.

 

gledícsia

A teljesen megérett tövis törékeny és hamuszürke színű. Az erős illatú, krémszínű virágok fürtben fejlődnek, és a gyümölcsöket (vetőmag hüvely) a nőivarú fa termeli. A lapos hüvely rostja ehető. Általában díszfaként ültetik, és nem méz termelésére. A belőle származó fa szintén nagyon értékes, akárcsak az akácfa esetében.

A gledícsia, más néven lepényfa az akáchoz rendkívül hasonló megjelenésében. A külső megjelenés mellett fizikai jellemzői, megmunkálhatósága is hasonlít az akácra (kemény, tömör szálszerkezet, tartós, könnyen szárad, kicsik a zsugorodási mutatói). Az akáctól eltérő tulajdonsága színe, ami piros árnyalatú, valamint ritkasága. Csak szórványfaként jelenik meg erdeinkben, ezért ritkán használják fűrészüzemek, mert beszerzése esetleges, kisebb mennyiségben viszont ajánlható azok számára, akik otthonukba jó minőségű és egyedi fa alapanyagokat szeretnének látni.

Compléments
Planche d-acacia (bois d-ébénisterie)
1 575 Ft + ÁFA (2 000 Ft)
Planche d-acacia (bois d-ébénisterie)
227 076 Ft + ÁFA (288 387 Ft)
Produit de sciage en chêne
229 291 Ft + ÁFA (291 200 Ft)
Planche de chêne
123 465 Ft + ÁFA (156 800 Ft)

Avis sur le produit
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!